Nyhedsarkivdetaljer

Encounters

 

 

Få besøg af filmskabere og flygtninge til en filmvisning og talk om livet som asylansøger og arbejdet med film.

 

 

Fem filmskabere og Fem asylansøgere blev udvalgt til at bo sammen på Jelling Asylcenter i en periode. Her blevet de matchet to og to og hvert makkerpar lavede en kortfilm. Kortfilmene portrætterer både hvad det vil sige at være flygtning i Danmark, men også hvad det vil sige når to mennesker møder hinanden.

Filmene blev skabt ud fra et dogme om at film først bliver interessant, når de, der skaber filmen, tør sætte sig selv på spil. Det er hvad de fem asylansøgere og filmskabere forsøgte. Projektet er et dokumentarisk eksperiment i at samskabe film frem for at se på flygtninge udefra. Gennem personlige fortællinger bringer filmene beskueren tæt på nogle mennesker, der i medierne oftest betragtes udefra som noget fremmed, der skal kontrolleres.

I denne filmserie får vi lov til at komme helt tæt på disse mennesker og opleve sanseligheden bag møderne mellem filmskaberne og asylansøgerne.

I efteråret vil filmene blive vist på en filmvisningsturne rundt omkring i Danmark. Er din skole, dit plejehjem eller dit lokale bibliotek interesseret i et besøg af to filmskabere og en moderater, vil meget gerne komme og vise filmene og debattere flygtninge, ensomhed, ungdomsliv og film og fortællekunst i jeres by.

 

Pris: 4000 + transport og moms. Filmvisningen varer 45 minutter, talk og debat varer 30-60 minutter efter ønske.

For et heldagsarrangement, hvor alle 9 filmtalenter + en moderater kommer ud og viser film, debatterer og laver øvelser med publikum koster det 20.000 kr + transport og moms.

For mere info eller booking kontakt Aarhus Filmværksted/Laura Vilsgaard på lbv@afv.dk / 60297586 eller info@afv.dk / 88 33 11 88

 

"It is Safe Now" af Yama Rauf & Hakim Ziaee

Yama er danskboende filmskaber, der er født og opvokset i Afghanistan. Hans film omhandler Mir, der bor på Jelling asylcenter. Filmen er et poetisk portræt af hverdagen, hvor naturen danner ramme om asylcentrets langsomme venten.


"Come Closer" af Isabel Bilde & Sayed Rahim Rahimi

Filmen er et møde mellem Isabel og Sayed. De mødes i filmen om et fælles ønske om at fortælle, men fortællingen udvikler sig hurtigt til et kærlighedsportræt frem for et journalistisk værk, som ellers var deres udgangspunkt for en film.


"Nelliker" af Belal Hashemi

Belals debutfilm er en hyldest til sin mor, som befinder sig langt fra den anemonedækkede skov, hvor vi ser ham gå rundt. Belal er fra Iran og har boet i halvandet år på forskellige asylcentre i Danmark. Da Belals danske filmskaber-makker besluttede sig for at trække sig ud af projektet, stod han alene med opgaven om at lave en film. Filmen er bygget op af forskellige øjeblikke, som Belal og de andre filmskabere fra Jelling har filmet. Alle øjeblikkene peger på hver deres måde tilbage på savnet af den kvinde, der er hans mor.


"Venter i natten" af Nivetha Balasubramaniam & anonym

Nivethas og hendes makker fra asylcentret tog ud på nogle lange natlige køreture mod vandet, hvor de gik tur og lærte hinanden at kende. Det er disse ture, der danner rammen om filmene, hvor Nivetha forsøget at komme helt tæt på sin makkers oplevelse af at vente i uvished.


"Rain on Canvas" af Freja Nanadowa Rohde Monney & Goran Azizi

Rammen for denne film er en overnatning i et telt. Her lærer vi Goran og Freja at kende. To unge mennesker, der med både humor og alvor lukker os ind i hvad det vil sige at bo permanent i et telt.
Freja læser til dagligt psykologi og Goran bor til dagligt på Jelling asylcenter.

 

Alle filmene er skabt af Aarhus Filmværksted i samarbejde med medieplatformen Other Story og Jelling Asylcenter.

Projektet er finansieret af: Smukfonden, Interkulturelt center, Flygtningestemmer & Jelling Sparekasses Fond.

 

                            

Go back